Een nieuwe Opoefiets

Een nieuwe opoefiets kopen is niet iets wat je elke dag doet, want deze fietsen zijn enorm robuust en gaan dus lang mee.

De OpoefietsEr kunnen echter wel verschillende redenen zijn om een nieuwe opoefiets nodig te hebben. Bijvoorbeeld omdat je oude fiets kapot is of omdat de oude fiets gestolen is. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld meer wilt gaan fietsen.

Bij de laatste reden veranderd het doel van het fietsen en is er dus een nieuwe fiets nodig, vooral als de oude fiets niet zo stabiel is.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de oude fiets begint te vervelen en dat je daarom een nieuwe fiets wilt.

Het mooie van de opoefiets

Voordat je een nieuwe fiets koopt is het verstandig om te bepalen wat er met deze fiets gedaan moet worden.

Een opoefiets kan namelijk voor verschillende doeleinden gebruikt worden: boodschappen doen, fietstochten maken, kinderen van a naar b brengen, woon- en werkverkeer, en ga zo maar door.

Aan de hand van de belangrijkste aciviteit die met de opoefiets gedaan wordt, kan je bekijken welke fiets er het beste gekocht kan worden. Kortom: het fietsdoel bepaald welke soort fiets je het beste kunt kopen. Wil je bijvoorbeeld door de bossen gaan crossen, dan kan je beter een ander type fiets kopen.

Ook bepaald het doel hoe de fiets uitgerust moet zijn en welke onderdelen erop moeten zitten. Dit kunnen zijn: bagagedrager, remmen en versnellingen.

Als je meer lange fietstochten met de fiets wilt maken is het belangrijk dat alle onderdelen makkelijk te repareren zijn. Dit omdat er bij een lange fietstocht meer kans is dat er een onderdeel kapot gaat.

Voor elke activiteit
Er is dus zoals hierboven beschreven staat voor elke activiteit een andere fiets. Hoewel de opoefiets, zeg maar de omafiets voor mannen, door zijn robuustheid voor veel doeleinden geschikt is.

Robuust en SterkEr zijn bovendien veel verschillende merken op de markt welke allemaal andere fietsen maken.

Wanneer je een nieuwe fiets gaat kopen is het erg belangrijk dat je een proefrit op deze fiets kunt maken.

Hierna weet je pas echt of dit een fijne fiets is voor jou. Vraag dus of je de opoefiets even een half uurtje mag lenen om deze uit te proberen.

Budget voor een opoefiets
Van te voren is het ook handig om je budget vast te stellen. Zo kun je alvast op internet rondkijken of dit realistisch is, en welke soort opoefiets je hiervan kunt kopen.

Zo weet je al of jouw favoriete fiets binnen of buiten je budget ligt. Pin je van te voren niet teveel vast op een type fiets.

De fietsenhandelaar heeft misschien wel een opoefiets van een veel minder bekend merk, welke beter bij jouw specificaties past.

Zo ben je dus minder geld kwijt, en heb je een fiets welke beter bij jouw eisen past. Ga dus open minded naar de fietsenhandelaar of kijk in ons aanbod voor herenfietsen.